Oldalak


Rumcájsz az erdőben

A képeket egérkattintással nagyobb méretben láthatjuk.

2011. szeptember 22., csütörtök

Fotós kirándulás


   Egy kedves fotós Barátom találkozóra hívott, kirándulással egybekötve. Sajnos a meghívottak közül volt aki nem tudott jönni, így hárman találkoztunk. Örültem, mert nagyszerű Emberek, fotósok és a Barátaim
   A találkozó Keszthelyen volt, de táborhelyünk vendéglátónk  szőlőhegye Cserszegen. Innen 
 indultunk Sümegre. 



 Út közben megálltunk Zalaszántón, mert a falu szép templomát nem hagyhattuk fotó nélkül.


   
    Sümeg felé tovább autózva megbeszéltük, ők a fehér sziklára mennek, míg magam a várba. Így a városba érve ketté váltunk és megindultam nyakamban a géppel, vállamon a fotós táskával.
   A szerpentinen felfelé ballagva egyre szebb kilátásom nyílt a tájra. Végül felértem a vár kapujához, ahol az emelkedőtől és a belépőjegy árától elfogyott a levegőm. A táj szép, az emelkedő magas, a belépőjegy ára pedig pofátlan! 2000,- Ft/fő. ( A szemem láttára fordult vissza megalázottan egy 4 fős család 2 tini lánnyal, akiknek az apjuk magyarázta, hogy erre nem telik) 
   Gratulálok Kedves Illetékes Elvtárs! Ennyire ostoba dolgokat csak "mostanság" lát az ember! Bravó!
Morogtam a pénztárosnak valamit, de tudtam, ő is a keresetéből él. Ha nem hajt a fotós dilim és a dac, bizony magam is visszafordulok. (Az ilyen lököttek fizetik ki a két ezrest.)
   A vár és az onnan látható panoráma valóban szép, gondozott, rendezett. Jöjjenek a képek, többet mondanak, mutatnak nálam:


Itt fotóztak a barátaim, a várral szemközti hegy oldalában. Ők láthatók a képen.

 

 A várbeli látogatásom végeztével visszasétáltam a városba, hogy a Barátaimmal újra találkozva együtt folytassuk utunkat. Megcsodáltuk a püspöki palotát, a régi zárda épületét és a Barátok templomát. Kívülről sajnos a lombok takarása miatt nem tudtunk fotót készíteni róla, de a templom belső kárpótolt mindenért.









A templomból kijövet még felnéztünk ez oldalról is a várra, mely hatalmasan magasodik a város fölé. Néhány kattintás még, majd elindultunk a városból kifelé. Utolsó sümegi megállásunk a temetőnél volt, ahonnan szép korpuszok és sírkövek között láttuk még a várat.
Búcsúzóul még néhány fotó, és Rezi vára felé vettük az irányt. 

Itt Sümegtől elköszöntünk. A kirándulásról szóló beszámolómat a következő részben folytatom.











6 megjegyzés:

  1. Imre, gyönyörűek a képeid, különösen nagy méretben nézve. Sümeg várában jártam én is néhány éve, de akkor még ésszerű összegért be lehetett menni. 2000.- Ft-ot ma már én sem adnék egy belépőért. Én a napokban Ausztriában jártam Lékán, ahol 5 Euróért meg lehetett nézni a várat.
    Jó ötlet, hogy élménybeszámolót is csatoltál a képeidhez.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jók a fotóid, életszerű a képekhez írt beszámolód.
    Volna egy kérdésem - tudod, még kicsi vagyok... - az exif megnézésének, a kép letöltésén kívül, van egy egyszerűbb módja? Szívesen megnézném a képek adatait.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Marcsi, nem tudok róla hogy volna egyszerűbb módja, de szívesen elküldöm bármelyiket, vagy tudatom az exifet ha szeretnéd. Üdvözlettel:
    Imre

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm a látogatásod Zoli, örülök ha tetszenek a képek. Hamarosan folytatom, aztán egy következő beszámoló is jön, csak az idő kevés.

    VálaszTörlés
  5. Helló Imre!

    Érdekes és jópofa ez a bemutató. A fotókon kívül az irodalmi képességek is kibontakoztathatók. Ez egy pluszt ad a dolognak. Igyekeztél ezzel is élni. Nagyon örültem, hogy elfogadtátok a meghívást, ezt máskor is megtehetjük. Egy dolgot hiányolok: este (éjjel) - a tábortűznél...! No, itt még hozzá kellene tenni pár képet... Vagy inkább nem???
    Üdvözlettel: Csaba.

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm a látogatást Csaba, örülök hogy sikerült a regisztrálás.
    Úgy gondolom, hogy a személyesebb jellegű képeket csak magunknak tartom meg:)
    Remélem lesz még folytatás, már csak az éjszakai fotózás kedvéért is:)
    Üdvözlettel:
    Imre

    VálaszTörlés