Oldalak


Rumcájsz az erdőben

A képeket egérkattintással nagyobb méretben láthatjuk.

2012. február 25., szombat

Papp-sajt

Egy fotós társamtól sajt készítési receptet kaptunk, kipróbáltuk:



1 l. forró tejhez adtunk 1/2 kg krumplinyomón átpasszírozott túrót. 5 percig főztük folyamatos keverés mellett, majd leszűrtük róla a savót.
   Tettünk hozzá 6 dkg vajat (lehet margarin is), 1 teáskanál sót, 1 tojást, 1 mokkáskanál szódabikarbonát, majd visszatettük főni. Aztán lassú tűzön kb. 15 percig (amíg az edény falától el nem válik) folyamatosan kevertük. A végén ízesítettük apróra vágott pritamin paprikával és 1 gerezd fokhagymával.
   Ízesíteni persze tetszés szerint lehet zöld fűszerekkel borssal apróra vágott kolbásszal, szalonnával, tetszés szerint. Eztán formába, (egy kisebb tálkába) tettük és pihenni hagytuk. Mire kihűlt félkemény sajtot kaptunk.
   Akinek kedve van hozzá, kísérletezzen vele, nem bánja meg. 
Jó étvágyat!

5 megjegyzés:

  1. Köszi Imre! Ki fogom próbálni! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Marcsi és anTi a látogatást, remélem sikerülni és ízleni fog. Mi biztosan meghonosítjuk.

    VálaszTörlés
  3. Jól hangzik! Zsolt mostanában úgy is állandóan sajtot enne...

    VálaszTörlés
  4. Próbáljátok ki Dorina, nem bánjátok meg. Ízesíteni egyéni ízlés szerint sok mindennel lehet.

    VálaszTörlés