Oldalak


Rumcájsz az erdőben

A képeket egérkattintással nagyobb méretben láthatjuk.

2013. február 28., csütörtök

Strandoljunk Csurgón!

    Régmúlt gyerekkoromban tömegeknek nyújtott felfrissülési, játszási, sportolási és napozási lehetőséget a strand. Egyszer aztán megszűnt és az enyészet vette birtokba a területet. Lehangoló látvány fogadja most az arra járókat:

                         A kapu épülete ahol a pénztár a büfé és más kiszolgáló helyiségek voltak.

     A gyerekek medencéjét gördeszkás és BMX kerékpáros srácok használják gyakorlótér gyanánt.                                                      A tető alatt kabinok voltak.

                  A kaputól néhány lépésre találunk egy lezárt kutat, ami forró vizet adna ha....


    Megdöbbenve járkáltam a területen, ami még csak bekerítve sincs. Léptem nyomon a balesetveszély és a pusztulás fogadott. Ha már nem futja rendbe tenni és üzemeltetni, netán a meleg vizet hasznosítani, minimum be kéne keríteni és rendet tenni. Jön a tavasz, itt a nagytakarítások ideje... (Már csak zárójelben jegyzem meg hogy városképi szempontból sem ez a frekventált helyünk...)

12 megjegyzés:

 1. Lehangoló látvány,ennek ellenére a képek gyönyörűek!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Zsuzsanna a képminőségekre törekszem, de remélem ezeknek a képeknek lesz más haszna is:)

   Törlés
 2. Lesz mit tenni,ha valaki neki durálja magát! :) Mindenképpen és kellően figyelemfelkeltő a sorozatod! Üdv, ladikos

  VálaszTörlés
 3. Szomorúan látom a háttérben a méltatlan helyzetbe került Csokonai padot, amely a csurgói fiatalok kultikus találkozóhelye volt.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát ha még az egész gimiparkot látnád Ernő! Az is tervben van egy képriportra. El fogsz keseredni, hogy az emlékeidhez képest milyen képet mutat most. Köszönöm a figyelmed.

   Törlés
 4. Inkább foglalkozzunk a város adósságáról illetve fizessük ki időben a hivatal dolgozóit !!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Névtelen! Senki keresetét nem akarom veszélyeztetni, a város adósságát sem tetézni, csupán a figyelmet szeretném ezzel a riporttal felhívni hogy ezzel a területtel is kezdeni kellene valamit. Ha már a működtetésre és hasznosításra nem futja, minimum kitakarítani és lezárni kellene, mert - mint írtam is - szégyen ahogy kinéz és nagyon sok balesetveszélyt rejt.
   Köszönöm a figyelmét és hozzászólását.

   Törlés
 5. Az ott lévő melegvíz forrást pedig nem hasznosítani, szintén pazarlás!

  VálaszTörlés
 6. Deja vu érzésem van. (Pécs, Balokány ligeti strand) A képek szokás szerint kiválóak a maguk szomorúságával együtt is. Sajnos rengeteg ilyen és hasonló elhanyagolt hely van.

  VálaszTörlés
 7. Bizony Zsuzsi és Dezső, nem ez az egyedüli ilyen elhanyagolt terület sajnos.Szomorúan és bosszankodva látom amikor valami érték megsemmisül és még csak rendet sem teszünk a helyén. Köszönöm a figyelmeteket.

  VálaszTörlés
 8. Bizony szomorú látvány és lelkiekben is lehangoló! Csalódottság látni a gyermek- és fiatal korunkban még patinásnak mondott strandot így elhanyagolva! Évek óta nézem, nézem, hogy megy tönkre egyre jobban. Ezek a képek közelről is megmutatták, s így még szomorúbb a látvány!
  Bízom benne, hogy egyszer még Csurgónak is lesz egy igazi XXI. századi fürdője, ha már egyszer termálvize is van!

  VálaszTörlés